Orthostudio

Radiografia Panoramica în Ocluzie

Spre deosebire de radiografia panoramică uzuală, acest tip de investigație este făcută în intercuspidare maximă, apreciindu-se poziția condililor precum și contactele dentare.

Teleradiografie de Profil

Radiografia cefalometrică este o radiografie laterală a craniului utilizată în planificarea tratamentelor ortodontice, pe teleradiografia de profil putându-se evalua relațiile antero-posterioare între maxilar, mandibulă și baza craniului, precum și relațiile între părțile moi și părțile osoase.Cu ajutorul radiografiei cefalometrice laterale se pot monitoriza tratamentele ortodontice și evalua rezultatele obținute. De asemenea se folosesc și în planurile de tratament pentru chirurgie ortognată.Pe teleradiografia de profil se identifică mai multe repere anatomice pe baza cărora se pot realiza analize cefalometrice computerizate utile în tratamentele ortodontice.

Teleradiografia Postero-Anterioară

Teleradiografia postero-anterioară este utilizată în investigațiile ortodontice și oferă informații cu privire la dimensiunile etajelor feței, simetria facială, a articulației temporo-mandibulare și asupra dezvoltării verticale și transversale a viscerocraniului.

Scanarea Intraorală

Scanarea intraorală este o tehnică de ultimă generație care este utilizată pentru amprentarea optică a ambelor arcade dentare, înlocuind amprentarea convențională cu material de amprentă ce poate produce un discomfort considerabil în timpul manoperei.Scanerul Trios 3Shape folosit în centrele Visiodent este cel mai performant sistem la ora actuală, asigurând o acuratețe crescută modelelor obținute cât și un timp de scanare scăzut.Scanările intraorale realizate în centrele noastre se folosesc pentru realizarea ghidurilor chirurgicale pentru implanturi sau în scop ortodontic, atât pentru realizarea modelelor virtuale de studiu cât și pentru diverse tehnici de tratament ortodontic.

Analiză Computerizată

Este tehnica măsurării dimensiunilor viscerocraniului, folosită în cadrul măsurătorilor antropometrice. Software -ul Romexis Ceph ne permite realizarea principalelor analize cefalometrice printre care Alexander, Bjork, Burstone, Bern, Downs, Holdaway, Macedonian, Ricketts, Roth, Sassouni, Steiner, Tweed-Merrifield, McNamara, Zuerich. Aceste analize evidențiază relația dintre structurile dentare și structurile scheletice craniene. În momentul actual, analiza cefalometrică este un instrument foarte util în etapa de diagnosticare a cazurilor ortodontice.

Fotografii Dentare

Fotografiile dentare sunt compuse dintr-un set de poze intraorale și extraorale, la nivelul feței, profilului și în unghi de 45 de grade. Prin intermediul lor se apreciază poziția clinică a dinților.


RADIOLOGIE DENTARĂ

RADIOLOGIE DENTARĂ


Copyright Visiodent 2022. Toate drepturile rezervate.Copyright Visiodent 2022. Toate drepturile rezervate.