Radiografie dentară

Radiografia Panoramică

Radiografia panoramică este cea mai uzuală investigație 2D specifică radiodiagnosticului stomatologic al cărui rezultat este o imagine de ansamblu a mandibulei și a maxilarului, a tuturor dinților și a structurilor aferente acestora (sinusuri maxilare, cavități nazale, articulația temporo-mandibulară, canal mandibular). Pe radiografia panoramică se pot vizualiza poziția dinților, posibile procese carioase, infecții ale rădăcinilor, dinți incluși sau în malpoziție.Cu ajutorul tehnologiei folosite în centrele Visiodent, s-a reușit obținerea unor imagini panoramice de o claritate foarte ridicată, reducând în același timp doza de radiații până la doze comparabile cu cele natural ambientale. De asemenea, cu programe speciale pentru copii s-a reușit reducerea semnificativă a dozei de radiații și a zonei scanate pentru radiografiile panoramice pediatrice.

Radiografia ATM

Pe radiografia ATM se vizualizează articulația temporo-mandibulară, fiecare condil articular fiind scanat cu gura închisă și cu gura deschisă, putându-se evalua poziția condililor. Este folosită pentru a identifica schimbările structurale, fracturile precum și spațiile articulare.

Radiografia de Sinus Maxilar

Radiografia sinusurilor maxilare permite vizualizarea în totalitate a sinusurilor, putând fi diagnosticate diverse patologii sinusale.

Radiografia Retroalveolară

Radiografiile retroalveolare sunt radiografii locale pe care se pot vizualiza 2, maxim 3 dinți.Sunt imagini care oferă informații detaliate despre coroana și rădăcina dinților, despre țesutul osos, atât în zona periapicală cât și parodontală.Pe radiografiile retroalveolare se pot diagnostica leziuni carioase, infecții precum parodontitele apicale, boala parodontală, se pot evalua tratamente de canal, fracturi ale dinților, ale rădăcinilor, resorbții osoase, extracții dentare, evaluarea implanturilor.

Radiografia Retroalveolară Excentrică

Radiografia periapicală excentrică se efectuează din 2 unghiuri diferite, mezial și distal, pentru a pune în evidență canalele radiculare în cazul suprapunerii structurilor dentare și osoase. Totodată, se poate evidenția și poziția implanturilor față de alte structuri. Este o investigație utilă post tratament endodontic.

Radiografia BITEWING

Radiografia bitewing se realizează pentru a evidenția zonele de contact dintre coroanele dinților posteriori, adiacenți sau conturul și înălțimea osului alveolar la acest nivel.Pe același film se văd atât coroanele dinților superiori, cât și coroanele dinților inferiori. Pe acest tip de radiografii se observă în special cariile interdentare sau cele care se formeaza sub obturații sau lucrări, cariile interdentare și cariile secundare formate sub obturații sau lucrări protetice.

Status BIMAXILAR

Statusul radiologic bimaxilar conține radiografii locale care cuprind întreaga cavitate bucală și conține atât radiografii retroalveolare ce cuprind toți cei 32 de dinți, cât si radiografii bitewing pentru zonele interproximale pe zonele laterale. Spre deosebire de radiografia panoramică, aceasta oferă detalii de mare precizie pentru fiecare dinte in parte în zona apicală și parodontală.


RADIOLOGIE DENTARĂ

RADIOLOGIE DENTARĂ


Copyright Visiodent 2022. Toate drepturile rezervate.Copyright Visiodent 2022. Toate drepturile rezervate.