Scanarea intraorală

Tehnologia 3Shape TRIOS reprezintă cea mai avansată metodă de înregistrare a arcadelor și dinților, oferind rezultate superioare și confort sporit pacientului. Similar altor scannere 3D, ele produc o sursă de lumină asupra obiectului...

Scanarea intraorală

februarie 2, 2022 by admin
Articol-Scanarea-Intraorala_1920x600-1200x375.jpg
CE ESTE SCANAREA INTRAORALĂ?

Tehnologia 3Shape TRIOS reprezintă cea mai avansată metodă de înregistrare a arcadelor și dinților, oferind rezultate superioare și confort sporit pacientului. Similar altor scannere 3D, ele produc o sursă de lumină asupra obiectului, în cazul acesta fiind arcadele dentare, incluzând dinții preparați și implanturile. Aceasta se efectuează în 3 etape, începând cu mandibula, urmată de scanarea maxilarului și înregistrarea ocluziei. Folosind AI (artificial intelligence), software-ul poate indentifica și șterge automat diferite date, precum părțile moi (limba, buzele) pentru a efectua optimizarea datelor. Atunci când o porțiune a scanării lipsește, se poate reveni asupra ei fără a fi necesară reînceperea completă a scanării, cum ar fi fost în cazul amprentei convenționale în cazul unei erori.

CARE SUNT AVANTAJELE SCANĂRII INTRAORALE?
  • Mai puțin disconfort pentru pacient
  • Timp eficient
  • Scanarea cazurilor complexe
  • Reproducerea exactă
  • În protetica dentară
  • În implantologia digitală
  • În ortodonție
  • Procesare rapidă
Mai puțin disconfort pentru pacient

Abilitatea de a captura imagini ale arcadelor dentare în timp real, fără a fi necesare amprentele convenționale cu material de amprentă este unul dintre cele mai mari avantaje ale scanării intraorale în special în cazul pacienților care se confruntă cu un reflex de vomă accentuat.

Timp eficient

Scanările intraorale reduc timpul de lucru, media acestora fiind de 10 minute în care se scanează arcadele dentare și ocluzia și fără a fi necesară repetarea acesteia, eliminându-se astfel posibilitatea erorilor.

Scanarea cazurilor complexe

Pacienții cu ortoimplanturi, aparate ortodontice fixe, retainere, disjunctoare sau multiple implanturi pot altera materialul de amprentă convențional, pe când scanerul intraoral le poate înregistra fără alterarea modelului de studiu ulterior.

Reproducerea exactă

Reproduce exact forma dinților și a arcadelor dentare cu o înregistrare fidelă a culorii dinților.

În protetica dentară

Pentru realizarea coroanelor dentare, a fațetelor, incrustațiilor și a RCR cât și pentru redarea fidelă a pragurilor marginale.

În implantologia digitală

Pentru realizarea ghidurilor chirurgicale

În ortodonție

Pentru realizarea planului de tratament ortodontic. Scanarea intraorală evidențiază poziția și numărul dinților, înregistrează o ocluzie fidelă în câteva secunde, putându-se realiza modele de studiu foarte precise cu ajutorul imprimantelor 3D.

Procesare rapidă

Datele sunt transmise către laborator, iar modelele de studiu se realizează într-un timp foarte scurt.

MODELE DE STUDIU

Modelele confecționate în urma scanării 3shape TRIOS sunt realizate dintr-o rășină specială, ușoară și sunt mai rezistente decât modelele de studiu convenționale realizate din gips, acestea fiind confecționate cu ajutorul imprimantelor 3D, într-un timp mai scurt și sunt mai fidele decât amprentele clasice, luate cu material de amprentă.



RADIOLOGIE DENTARĂ





RADIOLOGIE DENTARĂ






Copyright Visiodent 2022. Toate drepturile rezervate.



Copyright Visiodent 2022. Toate drepturile rezervate.