Tomografia computerizată

Tomografia computerizată cu fascicul conic (CBCT) a revoluționat imagistica dentară, prin această tehnologie obținându-se imagini de o foarte bună claritate și precizie cu o doză de radiații incomparabil mai mică decât computerul ...

Tomografia computerizată

februarie 2, 2022 by admin
Articol-Tomografie-computerizata_1920x600-1200x375.jpg

Tomografia computerizată cu fascicul conic (CBCT) a revoluționat imagistica dentară, prin  această tehnologie obținându-se imagini de o foarte bună claritate și precizie cu o doză de radiații incomparabil mai mică decât computerul tomograf clasic, doza comparabilă cu radiografia panoramică. În toate centrele Visiodent sunt utilizate doar computer tomografe cu fascicul conic (CBCT).

Tomografia computerizată oferă imagini tridimensionale ale tuturor zonelor aparatului dento-maxilar, imagini foarte precise atât din punct de vedere al dimensiunii, cât și al detaliilor, acestea fiind extrem de utile în toate ramurile stomatologiei.

IMPLANTOLOGIE

Fie că s-au pierdut unul sau mai mulți dinți de pe arcade, tratamentul de elecție îl reprezintă în prezent implanturile dentare. La centrele de imagistică Visiodent se pot efectua tomografii unidentare, parțiale, maxilare sau mandibulare, precum și tomografii totale.

În vederea inserării implanturilor dentare se realizează măsurători tridimensionale ale osului în zonele edentate punându-se în evidență formațiunile de interes învecinate – canal mandibular, sinusul maxilar, fosa sublinguală, fose nazale. Totodată, se realizează și o simulare a posibilelor implanturi ce urmează a fi inserate.

CHIRURGIE

Pe tomografiile dentare CBCT se evidențiază cel mai bine molarii de minte inclusi sau în malpoziție , raportul acestora cu nervul alveolar inferior sau cu sinusurile maxilare. De asemenea  se pot evidenția precis chisturi  sau leziuni periapicale  ce necesită intervenții chirurgicale , dinți incluși, tumori sau fracturi ale dințiilor sau maxilarelor ,  oferind și o bună vizualizare a sinusurilor maxilare.

ORTODONȚIE

Pentru tratamentele ortodontice, tomografia dentară oferă informații care nu pot fi obținute doar prin radiografiile clasice: poziția caninilor incluși, poziția exactă a dinților și osul adiacent, necesare atât în planificarea cât și în timpul tratamentului ortodontic, eventuale resorbții radiculare, prezența și poziția dinților supranumerari, rapoarte intermaxilare, imagini ale bolții palatine.

OCLUZOLOGIE

Tomografia pentru articulația temporo-mandibulara  oferă informații precise despre condilii mandibulari, fosa glenoida și discul articular, expunerile realizându-se atât cu gura închisă în intercuspidare maximă, cât și cu gura deschisă.

CHIRURGIA ORTOGNATĂ

În centrele Visiodent se pot realiza și scanări CBCT cu volume (FOV) mari  20X17 cm, necesare diagnosticului și realizării planului de tratament în chirurgia ortognată.



RADIOLOGIE DENTARĂ





RADIOLOGIE DENTARĂ






Copyright Visiodent 2022. Toate drepturile rezervate.



Copyright Visiodent 2022. Toate drepturile rezervate.